Szülinapi
főpróbaként készültek a kis habcsók-kosárkák. A krém persze felcserélhető
csokoládéhabbal, egyéb gyümölcsökkel vagy más, pikánsabb krémekkel és fűszerekkel.
Minél többféle készül, annál izgalmasabb a kompozíció, a színek, és a szokatlan
ízek kavalkádja - legyen szó egy bazsalikomos-citromos, vagy akár egy
chilis-csokoládés variációról. A különböző krémek kevergetése amúgy
is remekül leköti a gyerekek többségét, ahogy a sütik díszítése is. A
legtöbb fantáziájuk úgyis nekik van hozzá! :)
Hozzávalók:
• 12,5
dkg porcukor
• 2 db
tojás fehérje
• 1
teáskanál étkezési keményítő
• 1
teáskanál étkezési ecet
• 1,5
dl tejszín
• 15
dkg mascarpone
• 1
csomag vaníliás cukor
•
áfonya és kimagozott meggy
•
néhány friss bazsalikom levél
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2. Több részletben hozzáadjuk a porcukrot úgy, hogy
minden adag után tovább verjük a habot. Néhány perc elteltével sűrű, fényes,
krém állagú masszát kapunk.
3. Ehhez adjuk a keményítőt és az ecetet, amit
robotgéppel szintén jól elkeverünk a habban.
4. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, erre pedig -
egymástól tisztes távolsága, mert a tészta megemelkedik - 4 db kis halmot
rakunk. Egy kanál segítségével lelapítjuk őket, majd a maradék habot habzsákba
tötve peremet készítünk nekik.
5. 165 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük,
légkeveréses üzemmódban. Ha kész, lekapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk az
ajtaját, és hagyjuk, hogy a habcsókok itt hűljenek ki.
6. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot
felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét
és a
vaníliás cukrot. A krémet simára keverjük, és ha a kosárkák kihűltek,
megtöltjük vele őket.
7. A tetejüket megmosott, lecsöpögtetett és megszárított
meggyel és áfonyával díszítjük. Végül néhány bazsalikom levéllel tesszük még
mutatósabbá őket.
(A
megadott mennyiségek 4 db habcsók-kosárka elkészítéséhez elegendők.)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése