2012/09/25

Bazsalikomos csokoládéhabbal töltött habcsókok

Hihetetlenül gyors és egyszerű. Mutatós, finom, ráadásul különböző színű és ízű krémekkel tovább variálható.



Hozzávalók: 
• 12,5 dkg porcukor

• 2 db tojás fehérje
• 1 csomag Dr. Oetker csokoládé hab
• 2,5 dl tej
• friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
1. A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
2. Több részletben hozzáadjuk a porcukrot úgy, hogy minden adag után tovább keverjük a habot. Néhány perc elteltével sűrű, fényes krémet kapunk.
3. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, erre pedig - egymástól tisztes távolsága, mert a habcsókok megemelkednek -  kb. 2 cm átmérőjű kis pöttyöket teszünk. 
4. 165 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük a sütiket, légkeveréses üzemmódban. 
Figyeljük közben a habcsókokat, hogy ne repedezzenek meg, és ne barnuljon meg a tetejük! 
5. Ha kész, lekapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk az ajtaját, és hagyjuk, hogy a habcsókok itt hűljenek ki. 
6. Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a csokoládés habot.
7. Apróra vágjuk a bazsalikomot - saját ízlésünknek megfelelő mennyiséget - és hozzákeverjük a csokoládéhoz. 
8. Miután a habcsókok kihűltek, és leválasztottuk őket a sütőpapírról, az egyik felüket megkenjük 
a habbal, majd egy másik habcsókot borítunk a tetejére. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

(A megadott mennyiségek kb. 20 db habcsók elkészítéséhez elegendők.)

Nincsenek megjegyzések: