Hihetetlenül
gyors és egyszerű. Mutatós, finom, ráadásul különböző színű és ízű krémekkel
tovább variálható.
Hozzávalók:
• 12,5 dkg porcukor
• 2 db tojás fehérje
• 1 csomag
Dr. Oetker csokoládé hab
• 2,5
dl tej
• friss
bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
2. Több részletben hozzáadjuk a porcukrot úgy, hogy
minden adag után tovább keverjük a habot. Néhány perc elteltével sűrű, fényes
krémet kapunk.
3. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, erre pedig -
egymástól tisztes távolsága, mert a habcsókok megemelkednek - kb. 2 cm
átmérőjű kis pöttyöket teszünk.
4. 165 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük a
sütiket, légkeveréses üzemmódban.
Figyeljük
közben a habcsókokat, hogy ne repedezzenek meg, és ne barnuljon meg a
tetejük!
5. Ha kész, lekapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk az
ajtaját, és hagyjuk, hogy a habcsókok itt hűljenek ki.
6. Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a csokoládés
habot.
7. Apróra vágjuk a bazsalikomot - saját ízlésünknek
megfelelő mennyiséget - és hozzákeverjük a csokoládéhoz.
8. Miután a habcsókok kihűltek, és leválasztottuk őket a sütőpapírról, az
egyik felüket megkenjük
a
habbal, majd egy másik habcsókot borítunk a tetejére. Bazsalikomlevelekkel
díszíthetjük.
(A
megadott mennyiségek kb. 20 db habcsók elkészítéséhez elegendők.)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése