2012/09/15

Goffri

Délutánra goffrit ígértem Gergőnek. Lóg az eső lába, a férjem dolgozik, Léna alszik, mi pedig Gergővel sütünk. Elmélyülten nézi az etetőszékből, ahogy a robotgép kavarja a tésztát. Nemsokára Ő is megy szundikálni. És mire fölébred, elkészül a goffri! :)



Hozzávalók: 
• 12,5 dkg liszt
• 5 dkg margarin
• 3,5 dkg cukor
• 1,25 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 kávéskanál sütőpor
• 1 db tojás

Elkészítés:
1. A tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra kavarjuk.
2. Folyamatosan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. Hozzáöntjük a felolvasztott margarint és a tejet.
4. A tésztát addig keverjük, míg sűrű, sima masszát nem kapunk. 
5. Hűtőbe tesszük és egy órán át pihentetjük.
6. Goffrisütőben sütjük, melegen tálaljuk.

(A megadott mennyiségek 6 db goffrihoz elegendők.)


Nincsenek megjegyzések: