2012/04/03

Brownie és mascarpone

Amit bárhol, bármikor szívesen.. Brownie! :)



























Hozzávalók (4 adaghoz): 
• 13 dkg étcsoki (legalább 60%-os kakaótartalmú)

• 5 dkg vaj

• 2 db tojás
• 15 dkg kristálycukor

• 7 dkg liszt
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 
Az étcsokit a vajjal együtt mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Közben kikeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csokoládés vajat. Az egészet összekeverjük, a masszához szitáljuk a lisztet, és újra összeforgatjuk. A tésztát elosztjuk 4 db soufflé sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban kb. 15-20 percig sütjük. A brownie-t melegen, egy-egy kanál mascarponéval a tetején tálaljuk. (A tésztába sütés előtt keverhetünk pár szem meggyet vagy darabolt diót is!)

Nincsenek megjegyzések: