2012/04/25

Fűszernövények felcímkézése

A tavaszt többek között a fantasztikus fűszernövények miatt is várom általában! 
Jó érzés a balkonunkon vagy kertünkben illatozó és gondosan nevelgetett bazsalikomból, oregánóból, kakukkfűből és még megszámlálhatatlan sok kedvencből házi készítésű pestót vagy paradicsomszószt gyártani. Az apró leveleket érdemes mindig frissen aprítani az ételbe, legyen szó sülthúsról, tésztáról vagy akár desszertről.



Helyes megoldás a növények facsipesszel történő "felcímkézése". Egyszerű alkoholos filccel írjuk a csipeszekre a fűszerek nevét. 

Ha fedett teraszon nevelgetjük a növénykéket, akkor megkérhetjük a gyerekeinket, hogy fessék különböző színűekre a csipeszeket. Ebben az esetben viszont ne felejtsük el lelakkozni őket, hogy a locsolóvíz ne tehessen kárt bennük! A csipeszeket csiptessük a cserép szélére vagy egy, a növény földjébe szúrt rövid hurkapálcikára...