A
tavaszt többek között a fantasztikus fűszernövények miatt is várom
általában!
Jó
érzés a balkonunkon vagy kertünkben illatozó és gondosan nevelgetett bazsalikomból,
oregánóból, kakukkfűből és még megszámlálhatatlan sok kedvencből házi készítésű
pestót vagy paradicsomszószt gyártani. Az apró leveleket érdemes mindig
frissen aprítani az ételbe, legyen szó sülthúsról, tésztáról vagy akár
desszertről.
Helyes
megoldás a növények facsipesszel történő "felcímkézése". Egyszerű
alkoholos filccel írjuk a csipeszekre a fűszerek nevét.
Ha
fedett teraszon nevelgetjük a növénykéket, akkor megkérhetjük a gyerekeinket,
hogy fessék különböző színűekre a csipeszeket. Ebben az esetben viszont ne
felejtsük el lelakkozni őket, hogy a locsolóvíz ne tehessen kárt bennük! A
csipeszeket csiptessük a cserép szélére vagy egy, a növény földjébe szúrt
rövid hurkapálcikára...

