Hozzávalók: (20-25 db csigához):
• 1 csomag élesztős leveles tészta
• 16 szelet sonka vagy egy csomag bacon szalonna.
• 15 dkg sajt
• 1 db tojás
• 4 evőkanál szezámmag, a díszítéshez
Elkészítés:
1. Az élesztős leveles tésztát kiterítjük, majd egy nyújtófa segítségével finoman kinyújtjuk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
2. A tésztát befedjük a sonka vagy bacon szeletekkel, majd a vékony lapokra vágott sajtokat is ráhelyezzük.
3. Feltekerjük a tésztát (hosszában), majd ha kész, ujjnyi széles csíkokra szeleteljük.
4. A csigákat egy sütőpapírral lefedett sütőlemezre helyezzük. Sütés közben növekedni fognak, ezért hagyjunk elegendő helyet a csigák között!
5. A tetejüket megkenjük az elkevert tojással, végül szezámmagot szórunk rájuk.
6. Az előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése