2012/10/14

Duplacsokis mogyoróhab torta

A barátságom Dr. Oetker Aranka pudingjával gyerekkorom óta töretlen. Tulajdonképpen bármilyen puding jöhet: amellett, hogy szeretem őket, kedves emlékeket is idéznek bennem. Anyukám annak idején három különböző ízből és színből kreált szép kis csíkos csodákat. Ezek persze többnyire a főzős változatok voltak, a kedvencem mégis a mogyorós, főzés nélkül készíthető Aranka maradt. 
A puding elkészítésének egyszerűségén felbuzdulva nemrégiben kipróbáltam a - szintén tasakos - csokoládé mousse-t is. Nem okozott csalódást, ezért a következő alkalommal egy tortához használtam fel, Arankával együtt. Ha valaki nagyon gyorsan szeretne valami finomat, ráadásul túl sok befektetett energia nélkül, annak tetszeni fog ez a variáció. :)



Tészta hozzávalói: 
• 1 tojás
• 1 evőkanál hideg víz
• 5 dkg barna cukor
• 5 dkg liszt
• 1/2 csomag vaníliás cukor
• 1/2 kávéskanál sütőpor

Krémek:
Csokoládé hab: 
• 1 csomag Dr.Oetker csokoládé mousse
• 2,5 dl tej

Mogyoró hab: 
• 1 csomag mogyorós Aranka puding
• 3 dl habtejszín
• 1/2 csomag habfixáló

Fehércsoki hab: 
• 5 dkg fehércsoki
• 3 dl habtejszín
• 1 csomag habfixáló

Elkészítés: 
1. A tojást szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a vízzel együtt kemény habbá verjük.
2. Folyamatos keverés közben kanalanként adagoljuk hozzá a  cukrot és a vaníliás cukrot.
3. Hozzáadjuk a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
4. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, és a piskótát 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésés üzemmódban kb. 15 percig sütjük.
5. Elkészítjük a krémeket: 5 dkg fehér csokoládét gőz fölött felolvasztunk, közben 3 dl habtejszínt fölverünk, 1 tasak habfixálóval. A felolvasztott csokoládét akkor verjük robotgéppel a habhoz, ha langyosra hűlt.
6. A csokoládé habot a tasakon levő leírás szerint készítjük el.
7. A következő réteg a mogyoró hab lesz. Enyhén felverünk 3 dl habtejszínt, 1/2 csomag habfixálóval, majd összekeverjük a pudingporral. Könnyű, hab állagú krémet kapunk. 
8. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk 1 órán át hűlni. Addig a krémeket tegyük a hűtőszekrénybe. 
9. Miután kihűlt a piskóta, rétegezzük rá egyforma vastagságban a krémeket: először a csokoládé habot, majd a mogyoró habot, végül a fehércsoki habot. 
10. Tegyük pár órára a hűtőbe, végül díszítsük csokoládéreszelékkel, mogyoróval vagy bonbonettivel.

(A megadott mennyiségek egy 18 cm-es sütőformához, és 8 szelethez elegendők.)

Nincsenek megjegyzések: