A
barátságom Dr. Oetker Aranka pudingjával gyerekkorom óta töretlen.
Tulajdonképpen bármilyen puding jöhet: amellett, hogy szeretem őket, kedves
emlékeket is idéznek bennem. Anyukám annak idején három különböző ízből és
színből kreált szép kis csíkos csodákat. Ezek persze többnyire a főzős
változatok voltak, a kedvencem mégis a mogyorós, főzés nélkül készíthető Aranka
maradt.
A
puding elkészítésének egyszerűségén felbuzdulva nemrégiben kipróbáltam a -
szintén tasakos - csokoládé mousse-t is. Nem okozott csalódást, ezért a
következő alkalommal egy tortához használtam fel, Arankával együtt. Ha
valaki nagyon gyorsan szeretne valami finomat, ráadásul túl sok befektetett
energia nélkül, annak tetszeni fog ez a variáció. :)
Tészta
hozzávalói:
• 1
tojás
• 1 evőkanál
hideg víz
• 5 dkg
barna cukor
• 5 dkg
liszt
• 1/2
csomag vaníliás cukor
• 1/2
kávéskanál sütőpor
Krémek:
Csokoládé
hab:
• 1
csomag Dr.Oetker csokoládé mousse
• 2,5
dl tej
Mogyoró
hab:
• 1
csomag mogyorós Aranka puding
• 3 dl
habtejszín
• 1/2
csomag habfixáló
Fehércsoki
hab:
• 5 dkg
fehércsoki
• 3 dl
habtejszín
• 1
csomag habfixáló
Elkészítés:
1. A tojást szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a vízzel együtt
kemény habbá verjük.
2. Folyamatos keverés közben kanalanként adagoljuk hozzá a
cukrot és a vaníliás cukrot.
3. Hozzáadjuk a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporral
elkevert lisztet.
4. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, és a
piskótát 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésés üzemmódban kb. 15 percig
sütjük.
5. Elkészítjük a krémeket: 5 dkg fehér csokoládét gőz fölött
felolvasztunk, közben 3 dl habtejszínt fölverünk, 1 tasak habfixálóval. A
felolvasztott csokoládét akkor verjük robotgéppel a habhoz, ha langyosra hűlt.
6. A csokoládé habot a tasakon levő leírás szerint
készítjük el.
7. A következő réteg a mogyoró hab lesz. Enyhén felverünk 3 dl
habtejszínt, 1/2 csomag habfixálóval, majd összekeverjük a pudingporral. Könnyű,
hab állagú krémet kapunk.
8. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk 1
órán át hűlni. Addig a krémeket tegyük a hűtőszekrénybe.
9. Miután kihűlt a piskóta, rétegezzük rá egyforma
vastagságban a krémeket: először a csokoládé habot, majd a mogyoró habot, végül
a fehércsoki habot.
10. Tegyük pár órára a hűtőbe, végül díszítsük
csokoládéreszelékkel, mogyoróval vagy bonbonettivel.
(A
megadott mennyiségek egy 18 cm-es sütőformához, és 8 szelethez elegendők.)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése