Gyerekek
mellett kifejezetten előnynek számít, ha egy süti gyorsan és könnyen
elkészíthető. Még
inkább, ha annyira egyszerű, hogy a kicsik is segíthetnek benne! A
sárgabarackos piskóta pontosan ilyen! :)
Hozzávalók:
• 2
tojás
• 2 evőkanál hideg víz
• 10
dkg barna cukor
• 10
dkg liszt
• 1
csomag vaníliás cukor
• 1
kávéskanál sütőpor
• 8
db sárgabarack
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a
vízzel együtt kemény habbá verjük.
2. Folyamatos keverés közben kanalanként adagoljuk hozzá
a cukorot és a vaníliás cukrot.
3. Hozzáadjuk a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporral
elkevert lisztet.
4. A tésztát muffinpapírral kibélelt sütőformába
kanalazzuk úgy, hogy a forma feléig érjen.
5. Minden mélyedésbe egy-egy szem megmosott és kimagozott
sárgabarackot ültetünk.
6. A piskótát 180 °C-ra előmelegített sütőben,
légkeveréses üzemmódban sütjük, kb. 20 percig.
(A megadott mennyiségek - a forma méretétől függően - kb. 8
db sütire elegendők. A
tésztát süthetjük egyben, tepsiben is, ekkor egyenlő részekre vágva tálaljuk.)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése