2012/08/11

Sárgabarackos piskóta

Gyerekek mellett kifejezetten előnynek számít, ha egy süti gyorsan és könnyen elkészíthető. Még inkább, ha annyira egyszerű, hogy a kicsik is segíthetnek benne! A sárgabarackos piskóta pontosan ilyen! :)



Hozzávalók: 
• 2 tojás

• 2 evőkanál hideg víz
• 10 dkg barna cukor
• 10 dkg liszt
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 kávéskanál sütőpor
• 8 db sárgabarack

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a vízzel együtt kemény habbá verjük.
2. Folyamatos keverés közben kanalanként adagoljuk hozzá a cukorot és a vaníliás cukrot.
3. Hozzáadjuk a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
4. A tésztát muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk úgy, hogy a forma feléig érjen. 
5. Minden mélyedésbe egy-egy szem megmosott és kimagozott sárgabarackot ültetünk.
6. A piskótát 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban sütjük, kb. 20 percig.

(A megadott mennyiségek - a forma méretétől függően - kb. 8 db sütire elegendők. A tésztát süthetjük egyben, tepsiben is, ekkor egyenlő részekre vágva tálaljuk.)

Nincsenek megjegyzések: