Alapvetően
nem rajongok a citromos sütikért, de ezt a könnyű, nem túl édes variációt
nagyon szeretem. Ha a gyerekekkel együtt szeretnénk készíteni valamit, akkor ez
lehet az egyik legidálisabb választás. Ugyanis hihetetlenül egyszerű, nem kell
sütni, ráadásul irtó finom! :)
Hozzávalók:
• 2
csomag babapiskóta
• 3
dl natúr habtejszín
• 2
dl tejföl
• 3
csomag vaníliás cukor
• 1
csomag habfixáló por
• 2 db
citrom
Elkészítés:
1. A tejszínhabot felverjük, közben hozzáadjuk a vaníliás
cukrot és a habfixáló port.
2. A felvert habot összeforgatjuk a tejföllel.
3. Kifacsarjuk egy citrom levét, és ezt is óvatosan a
habhoz adjuk.
4. Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk babapiskótával,
majd rásimítunk egy adag habot.
5. Újabb réteg babapiskóta következik, erre pedig újabb
adag hab.
6. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük.
7. Tálalás előtt a maradék babapiskótákat félbe vágjuk,
és ezeket szorosan egymás mellé téve díszítjük a torta oldalát.
8. A másik citromot vékony karikákra vágjuk, és a torta
tetején szépen elrendezzük őket.
9. Végül egy szalaggal átkötjük az egészet.
(A megadott mennyiségek egy 20 cm átmérőjű torta
elkészítéséhez elegendők.)
Bátran
kipróbálhatjuk más gyümölcsökkel is: eperrel, málnával, szederrel, de akár
áfonyával is.
Ebben
az esetben a gyümölcsöt pépesítsük, és úgy keverjük a habhoz!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése