2012/08/06

Citromhabos torta

Alapvetően nem rajongok a citromos sütikért, de ezt a könnyű, nem túl édes variációt nagyon szeretem. Ha a gyerekekkel együtt szeretnénk készíteni valamit, akkor ez lehet az egyik legidálisabb választás. Ugyanis hihetetlenül egyszerű, nem kell sütni, ráadásul irtó finom! :) 



Hozzávalók:
• 2 csomag babapiskóta

• 3 dl natúr habtejszín
• 2 dl tejföl
• 3 csomag vaníliás cukor
• 1 csomag habfixáló por
• 2 db citrom

Elkészítés:
1. A tejszínhabot felverjük, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixáló port.
2. A felvert habot összeforgatjuk a tejföllel.
3. Kifacsarjuk egy citrom levét, és ezt is óvatosan a habhoz adjuk.
4. Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, majd rásimítunk egy adag habot. 
5. Újabb réteg babapiskóta következik, erre pedig újabb adag hab.
6. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük.
7. Tálalás előtt a maradék babapiskótákat félbe vágjuk, és ezeket szorosan egymás mellé téve díszítjük a torta oldalát. 
8. A másik citromot vékony karikákra vágjuk, és a torta tetején szépen elrendezzük őket.
9. Végül egy szalaggal átkötjük az egészet.
(A megadott mennyiségek egy 20 cm átmérőjű torta elkészítéséhez elegendők.) 
Bátran kipróbálhatjuk más gyümölcsökkel is: eperrel, málnával, szederrel, de akár áfonyával is. 

Ebben az esetben a gyümölcsöt pépesítsük, és úgy keverjük a habhoz!

Nincsenek megjegyzések: