2016/02/21

Mascarpone krémes „dinnye-süti”

Tészta hozzávalói: 
• 1 tojás
• 1 evőkanál hideg víz
• 5 dkg cukor
• 5 dkg liszt
• 0,5 csomag vaníliás cukor
• 0,5 teáskanál sütőpor
• 1 csipet só
• zöld ételfesték

Mascarpone krém hozzávalói:
• 5 evőkanál mascarpone
• 1 evőkanál porcukor
• piros ételfesték


Díszítés:
• zöld, piros és fekete marcipán


Elkészítés:
1. Piskóta falatok elkészítése: a tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 1 evőkanál vízzel, valamint egy csipet sóval együtt kemény habbá verjük. A tojás sárgájához hozzáadunk 5 dkg cukrot, valamint 0,5 csomag vaníliás cukrot, és fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a felvert habot, majd beleszitálunk 5 dkg lisztet, amit előzőleg elkevertünk a sütőporral. 
Az összedolgozott tésztába belecsepegtetjük a zöld ételfestéket is, majd muffinpapírral bélelt formába kanalazzuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésés üzemmódban kb. 15 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és forma nélkül, rácson hagyjuk kihűlni a sütiket. 

2. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, majd miután kihűltek a piskóta-falatok egy kanál vagy mini szaggató segítségével lyukat fúrunk beléjük és megtöltjük őket a krémmel. 

3Kinyújtjuk a marcipánokat és pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral köröket szaggatunk. Egymásra helyezünk egy zöld és egy kicsit kisebb piros kört, végül a fekete marcipánból apró magokat gyúrunk és ezekkel díszítjük a sütiket. 

(A megadott mennyiségből kb. 16 db süti készíthető.)

Kapcsolódó bejegyzések: 
Ribizlis-vaníliás „dinnye-torta”
Dinnyés dekoráció
Dinnyés meghívó
Ötéves :)

Nincsenek megjegyzések: