...Reggelre maradt néhány darab, és Léna úgy döntött, hogy neki ma ezzel indul a nap... :)
A receptet Nassolda oldalán találtam: itt.
Tészta hozzávalói: (Kb. 50 db)
• 40 dkg liszt
• 25 dkg vaj/margarin
• 20 dkg porcukor
• 1 rúd vanília magjai (én két teáskanál vanília aromával helyettesítettem)
• csipet só
• 3 tojássárgája
• 1 teáskanál sütőpor
Csokoládé bevonathoz:
• 20 dkg étcsoki
Elkészítés:
1. A cukrot alaposan elkeverjük a vanília magokkal (vagy az aromával).
2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. (Hűtőből kivéve használjuk, ne olvasszuk fel!)
3. Hozzáadjuk a többi anyagot és addig gyúrjuk, amíg a tészta
össze nem áll.
4. Folpackba csomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe 30 percre.
5. Enyhén lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd
egy 5 cm-es kerek pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
6. A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, újra szaggatjuk.
7. A karikák közepét is kiszúrjuk.
8. 180 ºC-os sütőben 10-12 percig sütjük a kekszeket, vigyázva,
hogy meg ne barnuljanak.
9. Kivesszük őket a sütőből és megvárjuk, míg kihűlnek.
10. Felolvasztjuk a csokoládét, majd a kekszek alját egyesével az olvadt csokiba mártjuk.
11. Végül a csokis
felükkel lefelé sütőpapíron hagyjuk megdermedni őket.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése