2013/04/01

Sárgarépás cupcake, diós mascarpone krémmel

Húsvétra - az egyéb teendők, megvalósításra váró ötletek és ételek miatt - valami gyors, egyszerű, viszont annál finomabb sütit készítek a vendégeknek. A tavasz frissességét idéző cupcake látványa és illata is lenyűgöző. 



Tészta hozzávalói (10 db nagy cupcake): 
• 12,5 dkg margarin
• 12,5 dkg kristálycukor
• 10 dkg liszt
• 1 narancs leve és lereszelt héja
• 1 teáskanál sütőpor
• 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
• 1 db tojás
• 2,5 dkg darált dió

Krém hozzávalói: 
• 25 dkg mascarpone
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 evőkanál darált dió
• 1 dl habtejszín



Elkészítés:
1. A vajat meglangyosítjuk és a cukorral együtt habosra keverjük. 
2. Hozzütjük a tojást, ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
3. A tésztához adagoljuk a finomra reszelt sárgarépát, narancslevet és a narancs héját, valamint a darált diót, és jól összekeverjük a masszát.
4. A sütőformát kibéleljük muffinkapszlikkal, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tésztát. (A mélyedéseket nem töltjük tele, mert sütés közben a süti megemelkedik!)
5. Előmelegített, 180 °C-os sütőben, légkeveréses üzemmódban sütjük, kb. 25-30 percig.

Díszítés:
1. A tejszínt habbá verjük, és egy fakanál segítségével hozzákeverjük a mascarponét, a diót és a vaníliás cukrot.
2. A krémet simára dolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük.
3. Miután a süti megsült, kiborítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl.
4. Ezt követően a muffinok tetejét - habzsák segítségével - feldíszítjük a krémmel, végül egy kevés reszelt narancshéjat szórunk a tetejére.

Kapcsolódó bejegyzések: