2012/03/20

Amikor egy apa a saját szemeivel látja, hogyan haltak ki a dínók.. :)

A gyerekek csokiigénye általában kielégíthetetlen (ahogyan az enyém is :) A kis dínók elkészítése igazán nem nagy fáradság, az öröm viszont annál nagyobb! A testvéries osztozkodás persze nehéz, de ha esetleg páratlan számú csokidínó készülne, akkor még apa is jól jár! :) A kis dínókat ajándékba készítettem, a gyerekek örömét az ismerős apuka dokumentálta. :)





Fotó: Szokolay Zsolt

Elkészítés:
Fontos a jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé, melyet gőz fölött felolvasztunk. 
Ha valaki gyakran készít bonbonokat, érdemes beszereznie egy csokoládébonbon készítő szettet. Ez a kis elektromos edény - miután felolvasztottuk benne a csokoládét - felhasználásig melegen is tartja. A csokival megtöltjük a formákat, és néhány órára mélyhűtőbe tesszük őket, míg vissza nem dermednek. 
Variálhatjuk többféle, fehér-, tej-, vagy étcsokiból, a siker garantált. Bár a forma - leginkább a mérete miatt - nem nagyon kedvez a töltött bonbonok elkészítésének, a töltetlen figurák sem fognak csalódást okozni! Megéri elkészíteni, még akkor is, ha a szilikonformák iránti rajongás és "gyűjtőszenvedély" nem igazán nevezhető olcsó mulatságnak. Az apró kis figurákat ízléses dobozkába csomagolva kedves meglepetés készíthető!



Fotó: Szokolay Zsolt

Aki szívesen tölt hosszabb időt a konyhában a gyerekeivel, és kellő türelmmel rendelkezik, a formát gumicukor készítéséhez is kipróbálhatja. Ebben az esetben viszont azért egy szemnél többet szánjunk az apukának is! :) 




Nincsenek megjegyzések: