2012/02/04

Almás-fahéjas cupcake

Az egyszerű muffinok könnyedén megbolondíthatók finom, mutatós és nem utolsósorban egyszerű krémekkel. A gyerekek imádják kevergetni, nem csak a tésztát, de a díszítésnek szánt ízletes habokat is, amikkel a sütemények még vonzóbbá varázsolhatók. A tél hangulatát idéző almás-fahéjas sütik elkészítése vidám időtöltés lehet egy hideg délutánon, miközben a lakás is megtelik kellemes, fűszeres illatokkal.



























Tészta hozzávalói (12 db): 
• 12 dkg liszt
• 5 dkg barnacukor
• 1 kiskanál sütőpor• 1/2 kiskanál fahéj
• 1/4 kiskanál szerecsendió
• 1 db meghámozott, apróra vágott alma
• 1 db simára kevert tojás
• 1 dl tej
• 2,5 dkg olvasztott vaj

Krém hozzávalói: 
• 15 dkg mascarpone
• 1 dl habtejszín
• 1 teáskanál fahéj
• 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olvasztott vajat és a cukrot. 
2. A felaprított almát óvatosan beleforgatjuk a tésztába, vigyázva, hogy össze ne törjenek. 
3. A sütőformát kibéleljük muffinkapszlikkal, majd egyenletesen elosztjuk bennük a masszát. (A mélyedéseket nem töltjük tele, mert sütés közben a tészta megemelkedik!)
4. Előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréses üzemmódban sütjük a sütit, kb. 40 percig.

Díszítés:
1. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy fakanál segítségével hozzákeverjük a mascarponét, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
2. A krémet simára dolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük.
3. Miután a süti megsült, kiborítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl. 
4. Ezt követően a muffinok tetejét - habzsák segítségével - feldíszítjük a krémmel. Végül kevés fahéjat szitálunk rá.

Nincsenek megjegyzések: