Az egyszerű
muffinok könnyedén megbolondíthatók finom, mutatós és nem utolsósorban egyszerű
krémekkel. A gyerekek imádják kevergetni, nem csak a tésztát, de a díszítésnek
szánt ízletes habokat is, amikkel a sütemények még vonzóbbá varázsolhatók. A
tél hangulatát idéző almás-fahéjas sütik elkészítése vidám időtöltés lehet egy
hideg délutánon, miközben a lakás is megtelik kellemes, fűszeres illatokkal.
Tészta
hozzávalói (12 db):
• 12
dkg liszt
• 5 dkg
barnacukor
• 1
kiskanál sütőpor• 1/2 kiskanál fahéj
• 1/4
kiskanál szerecsendió
• 1 db
meghámozott, apróra vágott alma
• 1 db
simára kevert tojás
• 1
dl tej
• 2,5
dkg olvasztott vaj
Krém
hozzávalói:
• 15
dkg mascarpone
• 1 dl
habtejszín
• 1
teáskanál fahéj
• 2
csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket,
majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olvasztott vajat és a cukrot.
2. A felaprított almát óvatosan beleforgatjuk a tésztába,
vigyázva, hogy össze ne törjenek.
3. A sütőformát kibéleljük muffinkapszlikkal, majd
egyenletesen elosztjuk bennük a masszát. (A mélyedéseket nem töltjük tele, mert
sütés közben a tészta megemelkedik!)
4. Előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréses
üzemmódban sütjük a sütit, kb. 40 percig.
Díszítés:
1. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy fakanál
segítségével hozzákeverjük a mascarponét, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
2. A krémet simára dolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük.
3. Miután a süti megsült, kiborítjuk a formából, és
megvárjuk, míg kihűl.
4. Ezt követően a muffinok tetejét - habzsák
segítségével - feldíszítjük a krémmel. Végül kevés fahéjat szitálunk rá.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése